KBC Overpelt
Krachtbalclub Overpelt

Wie beweegt, verdient geld

Gepost door Eric op 2018-07-10


Wie sport, kan een gedeelte van zijn lidgeld terugkrijgen van de mutualiteit. Klik op een van de onderstaande links, druk het formulier af, vul jouw gedeelte in en geef het aan Vincent, Jelle of Eric af. De verantwoordelijke van de club vult het formulier verder aan. Daarna geef je het document af aan je mutualiteit.

 

CM

de Voorzorg

Liberale Mutualiteit Limburg

Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Afscheid van Els

Gepost door KBC Overpelt op 2015-09-02


Ons Elske stopt er noodgedwongen mee! Na 29 jaar van café de Luna een succes gemaakt te hebben, moet Els met pijn in het hart afscheid nemen als lokaalhoudster. Haar gezondheid gaat natuurlijk voor maar afscheid nemen doet pijn. We hebben samen veel leuke momenten meegemaakt in en buiten de Luna. Niks was Els te veel. Voor onze barbecue mochten we zowat alles vragen en lenen. En als we nog iets anders nodig hadden, regelde Els het wel.

Els, krachtbalclub Overpelt wenst jou en Jean nog veel mooie momenten toe! We gaan elkaar achteraf zeker nog zien. Je zult altijd een speciale plek in ons hart blijven innemen!

 

Foto's

Beker van Limburg 24 mei 2014

Gepost door KBC Overpelt op 2014-05-27


In de prachtige omgeving die ’t Pelterke biedt en onder een schitterend zonnetje werden alle Limburgse krachtploegen ontvangen om hun allerlaatste wedstrijd van dit seizoen te spelen: de finales van de Beker van Limburg.

 

Voor Overpelt was de inzet weer groot. Na een redelijk seizoen in de competitie hebben onze heren hun beste beentje voorgezet in de twee bekercompetities. In de Beker van Vlaanderen hebben we voor de eerste keer in onze geschiedenis de halve finale bereikt die we jammer genoeg kansloos verloren.

 

Maar voor de Beker van Limburg stonden we klaar. Topfavoriet Bree zou het zeker niet gemakkelijk gaan krijgen. En dat bleek ook zo tijdens de wedstrijd. In de eerste helft maakten beide ploegen een aantal fouten die de tegenstander dan afstrafte. Maar Bree en Overpelt lieten ook mooie dingen zien: mooie, strakke worpen en fantastische reddingen. Elke speler van Overpelt verdient een dikke pluim voor inzet maar Marthijn Cardinaels liet toch weer zijn talent zien als laatste man. Vaak kreeg hij een bal in handen dankzij een ferme tik van de zijspelers Kevin Vervaet en Werner Stevens. Maar net zo vaak onderschepte hij de bal dankzij een geweldige binnen-buitenbeweging. Barragespeler Stefan Stevens en gelegenheidsbarragespeler Bert Brouwers waren net zo gemotiveerd als de rest van de ploeg. Iedereen ging er zwaar voor. Misschien was de goesting zo groot dat de zenuwen extra gespannen stonden en er af en toe een foutje te veel werd gemaakt. In ieder geval was tegenstander Bree er helemaal niet gerust in. De Limburgse kampioen moest ook tot de laatste minuut erg geconcentreerd blijven en het beste krachtbal uit de kast halen. Jammer genoeg kon Overpelt deze tweede finale in drie jaar tijd ook niet winnen. De eindstand 14 – 19 leverde Bree voor de derde keer op rij de zeer gegeerde Beker van Limburg op. Proficiat aan Bree! Maar wij zeggen toch: “See you next year again!”

foto's

krachtbalkick

Gepost door KBC Overpelt op 2014-05-24


Een mooie, zonnige dag kondigde een heel leuk tornooi aan. Door een groot aanbod van andere activiteiten in de naburige gemeenten waren er jammer genoeg maar 6 ploegen ingeschreven voor de krachtbalkick.

Maar de aanwezige kinderen lieten het niet aan hun hart komen en trakteerden de toeschouwers weer op minikrachtbal van de bovenste plank. De inzet was zoals steeds weer groots.

De deelnemde ploegen waren:

 

Er waren trofeetjes voor de volgende winnaars:

Bedankt aan alle deelnemers! We zien jullie volgend jaar graag weer. Klik hier voor de foto's.

Beker van Limburg / krachtbalkick

Gepost door KBC Overpelt op 2014-05-21


Zaterdag 24 mei 2014 worden de laatste wedstrijden in de Beker van Limburg gespeeld. Plaats van het gebeuren is het voetbalterrein in ’t Pelterke. De wedstrijden starten om 12.30 uur. De finale begint om 16.15 uur.

 

Onze A-ploeg speelt de finale tegen Bree. Bree is al jaren de topfavoriet met verschillende titels op hun palmares: competitiewinnaar, winnaar Beker van Limburg en winnaar Beker van Vlaanderen 2012 (heren lagere afdeling). Het lijstje is indrukwekkend.

 

Maar onze heren hebben er zin in. Twee jaar geleden stonden ze ook al in de finale tegen hetzelfde Bree. Maar deze keer willen we de Beker wel winnen! Kom onze ploeg massaal steunen en geniet van mooie krachtbalwedstrijden.

 

Daarnaast wordt voor de 8e keer de krachtbalkick georganiseerd: een jeugdtornooi voor kinderen van het 4e, 5e en 6e leerjaar.

Overpelt in de halve finale!

Gepost door KBC Overpelt op 2014-04-12


In de Beker van Vlaanderen speelde Overpelt de kwartfinale in en tegen Grote Brogel. Onze heren gebruikten hun 3 worpen verstandig en scoorden in het eerste kwartier vrij vlot. Enkele rugworpen zorgden al snel voor een comfortabele voorsprong. Grote Brogel had het knap lastig met de Overpeltse verdediging die vandaag schitterend werk leverde. Pas in het tweede deel van de eerste helft slaagde Brogel erin om enkele keren te scoren. Na 25 minuten stond het 4 - 12.

In het begin van de tweede helft kreeg Grote Brogel vat op de wedstrijd en verkleinde de voorsprong tot 4 punten. Onze Peltse aanvallen eindigden verschillende keren op de zijlijn zodat we niet tot scoren kwamen. Voor Overpelt was het even wachten op een kantelmoment dat er na een tiental minuten kwam. Onze verdediging stond weer sterk en de aanvallen lukten opnieuw. Het scoren verliep weer zoals in de eerste helft en de voorsprong groeide uit tot 10 punten. De rest van de tijd moesten onze heren de wedstrijd gewoon rustig blijven controleren. Dat lukte zonder problemen zodat de wedstrijd eindigde op 13 - 21.

En nu staat onze club voor de eerste keer in haar geschiedenis in de halve finale! Op zondag 4 mei a.s. treffen we op het terrein in Beitem derdeklasser Assebroek. Supporters, plan deze datum al maar in je agenda!

Overpelt bekert verder!

Gepost door KBC Overpelt op 2014-04-08


In de Beker van Vlaanderen hebben onze heren het schitterend gedaan! In Aalter werd er gewonnen tegen een derdeklasser met 19 - 21. Ook Grote Brogel wist op verplaatsing te winnen in en tegen Osisris Aalst met 17 - 22.

 

Daardoor ontmoeten beide Limburgse clubs elkaar volgende week zaterdag 12 april in de kwartfinale. Afspraak om 18.00 uur in Grote Brogel aan het Breugelheem (sporthal).