Geschiedenis KBC Overpelt

 

In het gezegende jaar 1979 - op 26 augustus om precies te zijn - werd een unieke sport aan het Overpeltse sportlandschap toegevoegd. Onder impuls van een immer bedrijvige Jef Vanbussel startten enkele door de wol geverfde oud-krachtballers, afkomstig van Mona Lisa Houtmolen, met een paar nieuwelingen krachtbalclub Overpelt op. Naast Jef waren de gebroeders Stevens Alfons en Freddy (Fons en Frits voor de vrienden) samen met Johan Loos, Roger Vandael en Luc Bergs de eerste spelers van de nieuwe club.

In het volgende jaar kwam er al versterking zodat de jonge club snel over een achttal spelers beschikte.

 

En Jef zag dat het goed was!

 

In het seizoen 1981 – 1982 vond het clubbestuur de tijd rijp om de jeugd volop kansen te geven. Jef Vanbussel startte, met steun van de plaatselijke leerkracht lichamelijke opvoeding Jef Teuwens, een pupillen- en miniemenploeg op. Dat deden ze niet zonder succes! In 1984 moest de miniemenploeg nipt de duimen leggen in de finale van de Beker van België.

 

En Jef zag dat het goed was!

 

Met wisselend succes groeide de club stilaan verder uit. Regelmatig kwamen er nieuwe spelers bij maar ook even regelmatig moesten enkele mensen weer afhaken omwille van verschillende redenen.

Maar in al die jaren bleef krachtbalclub Overpelt een vaste waarde waar degelijkheid en kwaliteit geen holle woorden zijn. Als enige Limburgse club gingen zij in 2007 opnieuw de uitdaging aan om met jeugdwerking te starten. Daarvoor moeten meestal verre verplaatsingen gemaakt worden maar het is de enige manier om de toekomst te verzekeren. Wij geloven in de jeugd!

 

Op sportief gebied kende krachtbalclub Overpelt tot nu toe nog geen grote successen. Een positieve mentaliteit en de wil om voor elkaar iets te doen op en naast het terrein, maakt van deze club een vereniging met een hart!

 

 

Palmares

 

1980 – 1981  :  miniemen kampioen Limburg

1981 – 1982  :  miniemen kampioen Limburg

1983 – 1984  :  miniemen interprovinciaal kampioen

2008 – 2009  :  miniemen algemeen kampioen herfst- en lentekampioenschap regio Oost

 


Team